We verbinden u al weer 26 jaar!

Oprichting
Vandaag, 28 februari 2023 bestaat Stichting repeater Bergen op Zoom al weer 26 jaar! Wat begon met een 2m en 70cm repeater groeide in de jaren daarna uit tot heel wat meer.

Het begon allemaal 26 jaar gelden toen enthousiastelingen PAØRPA (Rob), PE1IFS (Kim), PAØOCB (Arno)(†), PA3BMI (Ton) en PE1BIA (Joop) de stichting oprichtten. Er werd een 70cm repeater op de Groeshof in Bergen op Zoom geplaats. Op de Zoomflat in deze zelfde plaats werd een 2m repeater geplaatst.

In de jaren er na volgde een ATV repeater met een ingang op 23cm en uitgangen op 13cm en 23cm. Na de intrede van het digitale tijdperk werd er een 70cm D-Star repeater op de Zoomflat geplaats. Wat jaren later volgde een 70cm C4FM repeater welke op de Groeshof werd geplaatst. Op dit moment wordt er, om ook de korte golf liefhebber te voorzien, gebouwd aan een 10m repeater. Deze krijgt zijn zender op de Groeshof en zijn ontvanger op de Zoomflat.

In een oude doos vonden we het persbericht wat aan de VERON en VRZA afdeling werd gestuurd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Steeds meer nut

Tegenwoordig is en wordt het steeds moeilijker om privé fatsoenlijke antennes neer te mogen of kunnen zetten. Een relaisstation op een hoog punt is volgens de stichting daarom een essentiële voorwaarde om de hobby nog enigszins uit te kunnen oefenen. Wij faciliteren met onze repeaters de radio-amateurgemeenschap in de wijde omtrek van Bergen op Zoom.

Kosten

Het in de lucht houden van dergelijke complexe installaties kost per jaar behoorlijk wat tijd en vooral geld. De tijd is geen groot probleem, maar het geld altijd wel. Denk aan de flink stijgende energiekosten, de vaste lasten zoals verzekering, locatie huur e.d. Maar ook het onderhoud, vervanging, vernieuwing enzovoorts. Een deel hiervan wordt door enkele stichtingsleden zelf opgebracht, maar het grootste deel van de jaarlijkse kosten moet uit vaste donaties, verkopingen etc. komen. De VERON afdeling A51 Bergen op Zoom draagt ook jaarlijks een steentje bij.

Gebruikt u de repeaters in Bergen op Zoom en draagt u ze een goed hart toe? Dan is uw bijdrage altijd heel erg welkom en ook noodzakelijk om deze mogelijkheden voor uw hobby te blijven verzorgen.