De D-Star bevindt zich op de Zoomflat en bestaat uit de Icom D-RP-4000v  zend- en ontvanger unit aangestuurd door de Icom ID-RP2 controller. Een Raspberry Pi met de G4KLX gateway software koppelt de repeater aan het internet en draagt de call PI3BOZ.

Specificaties:

Frequentie 438.125 MHz
Shift -7,6 MHz
TX Power 10Werp
Antenne Kathrein K7516221
Antenne hoogte 54m

Een repeater bestaat in de basis uit een zender, welke aan een ontvanger is gekoppeld en deze zender relayeert het signaal van de ontvanger. Maar om dit te kunnen doen moet er wel aan een aantal hoogfrequent voorwaarden worden voldaan. Immers een zender welke vlak bij een ontvanger werkt op een korte afstand in frequentie, in het geval van PI1BOZ is dat 7600 Khz, maakt de ontvanger zeer ongevoelig. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat de ontvanger de zender niet hoort. Maar ook de ruis welke de zender produceert op de ontvanger frequentie moet onderdrukt worden. Dit gebeurt in het duplexfilter.   >> Wat is een duplex filter?

PI3BOZ is voorzien van een  Kathrein K 719785 duplex filter. Dit filter bestaat uit zes kamers, drie voor de zender en drie voor de ontvanger.

** PI3BOZ D-Star was voorheen bekent als PI1BOZ