Koppeling PI3BOZ & PI3GOE:
Het begon ooit als een experiment. Tijdens de rondes van PI4BOZ en PI4NZB werden PI3BOZ en PI3GOE aan elkaar gekoppeld. Dit gebeurde aanvankelijk via EchoLink.

Door de goede reacties hierop besloten de beheerders de koppeling 24/7 definitief te maken. Zij gingen ze aan de slag met het zoeken naar de beste manier hier voor. Het koppelen via EchoLink had wat eigenschappen welke een negatieve invloed hadden op de werking van de koppeling. Dat kon vast beter…

Al snel vond Martijn, PD2NLX software om Svxlink repeaters aan elkaar te koppelen.  Het experimenteren startte. Al snel bleek dat het koppelen via deze software veel beter werkte dan koppelen via Echolink. Na een aantal weken experimenteren werd besloten deze software definitief in te zetten.

De koppeling geeft alles wat op PI3BOZ wordt ontvangen door  aan PI3GOE. Alles wat op PI3GOE wordt ontvangen wordt door gegeven aan PI3BOZ.  Dit heeft geleid tot een groter bereik voor beide repeaters, tevens zijn de activiteiten toegenomen.

Kortom, een mooi project wat zeker zijn vruchten heeft afgeworpen.

* Een opmerking over de koppeling: Eigen ontvangers van een repeater hebben prioriteit over dat wat via de koppeling binnen komt.