Phishingmails stelen Hetzner logins / creditcardgegevens

Mocht u zoals ook wij hosten bij Hetzner, lees het onderstaande dan even.

Er worden momenteel phishing-e-mails verzonden in naam van Hetzner. U herkent de e-mail aan het volgende:

– Onderwerp: Renewing your domain name [domain] failed
– Afzender: Hetzner [variabel nummer@plastfab.com / [variabel nummer]@seeger-seeger.li

Het probeert u naar een valse inlogsite voor Hetzner-accounts te laten gaan, zodat het uw inloggegevens kan stelen. Open deze e-mail niet en klik niet op links die erin staan. Als u per ongeluk naar deze phishing-site bent gegaan en uw inloggegevens hebt ingevoerd, neem dan zo snel mogelijk contact op met Hetzner’s supportteam. Schrijf een supportverzoek via uw account op konsoleH, Robot of Cloud Console. Als dat niet mogelijk is, bel dan het supportteam. Hetzner raadt je ook aan om direct uw wachtwoord te wijzigen en de phishingmail te verwijderen.

U kunt ook 2-factor-authenticatie (2FA) inschakelen voor uw account.  Dit helpt om uw account te beschermen.