UPDATE 1285 MHz ATV

Eerder berichtte wij u over een storing m.b.t. de 1285 MHz ATV zender.

Wat er gebeurd is dat de zender na inschakelen direct weer uit gaat en weer inschakelt en weer uit gaat enzovoorts… Deze zender wordt door een link ontvanger van signaal voorzien. Via een sync detector word bepaald of er video uit de ontvanger komt waarna de zender wordt ingeschakeld. Om te voorkomen dat bij een korte signaal verstoring de zender direct weer uit schakelt is hij van een uitschakel vertraging voorzien.

Er zijn dus twee oorzaken mogelijk: of de sync detector of de uitschakel vertraging is defect. Na de zender van een video signaal voorzien te hebben schakelt deze netjes aan en blijft ook aan. Dit kan dus eigenlijk alleen maar betekenen dat de link ontvanger mogelijk geen goed signaal meer afgeeft. Na deze op een beeldscherm aan te sluiten blijkt inderdaad dat er een behoorlijk verstoord signaal uitkomt. Nader onderzoek wijst uit dat er nogal wat elco’s zijn opgedroogd en geploft.

Uit voorzorg gaan we alle 24 elco’s vervangen. Helaas gooit Corona wat roet in het eten. Ook wij als stichting respecteren en hanteren de richtlijnen. Herstel van de link ontvanger zal dus wat langer duren dan gehoopt.

Like en Deel

Reageer