Edge goes Chromium

Microsoft gooit de handdoek in de ring met Edge. Het succes van de browser is tanende en dus moet het roer om. Daarom werkt Microsoft aan een nieuwe browser voor Windows 10, gebaseerd op Chromium.

In 2015 bracht Microsoft zijn nieuwe browser Edge uit, de opvolger van Internet Explorer die van de grond af aan opnieuw werd opgebouwd. Met behulp van de layout-engine EdgeHTML werd Edge in de markt gezet als een snelle en veilige lichtgewicht, maar de lancering ervan kende nogal wat problemen. Veel functionaliteit ontbrak. Dit zorgde ervoor dat gebruikers niet stonden te springen om de nieuwe browser van Microsoft te gebruiken. En deze klap kwam Edge niet te boven, waardoor Chrome er nog steeds met de meeste gebruikers vandoor gaat. De browser van Google had afgelopen maand in Nederland nog altijd een stabiel marktaandeel van 53,1% ten opzichte van Safari met 25,2% en Edge met 4,9%.

>> Lees het hele artikel op Computer Totaal

Like en Deel

Reageer